Spoštovani starši oz. skrbniki, drage učenke in učenci!

Za nami je še eno nenavadno »korona« šolsko leto. Pričeli smo ga optimistično in z upanjem, da smo se korona virusa otresli. Vendar nas je razglašena epidemija ponovno postavila pred računalnike. Za kar štiri mesece smo bili prisiljeni v delo na daljavo. Veliko smo se naučili iz izkušenj lanskega šolskega leta, vendar je bilo izzivov veliko. Ob pogledu nazaj vidimo, da smo jih s skupnimi močmi, sodelovanjem in medsebojnim spoštovanjem uspešno premagali.

Verjamemo, da ste šolske klopi zapustili z veliko novega znanja in pridobljenimi novimi veščinami. Za vami je naporno obdobje, zato naj bodo počitnice radostne, polne aktivnosti in raziskovanj, za katere morda ni bilo dovolj časa med šolskim letom. Letošnje počitnice naj bodo še toliko bolj zaslužene, iskrive in doživljajske. Izkoristite jih.

Še vedno pa se moramo zavedati, da je žal virus Covid-19 še vedno med nami. S skupnim trudom in ozaveščenostjo je precepljenost vsak dan višja. Cepljenje je omogočeno tudi mlajšim ne le starejšim. Minister za zdravje, Janez Pokljukar, poziva vse učenke in učence, da se čim prej cepite s cepivom Pfizer, ki je na voljo za mlade od 12. leta dalje. Na cepljenje se lahko naročite pri svojem osebnem zdravniku ali v cepilnem centru. V primeru dvomov ali vprašanj se obrnite na strokovnjake, na svoje osebne zdravnike.

Spoštovani starši oz. skrbniki, hvala vam za plodno sodelovanje, povratne informacije, strpnost in razumevanje. Brez vas nam ne bi uspelo. S skupnim sodelovanjem in spoštovanjem drug drugega zmoremo veliko.

Kolektiv OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

 

PRILOGA 1: Vabilo k cepljenju proti covid-19

PRILOGA 2: Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob zaključku šolskega leta 2020/2021