Kljub številnim izzivom pri poučevanju in učenju na daljavo potekajo na šoli e-Twinning projekti. Trenutno so vanje vključeni zainteresirani učenci 7. in 8. razreda.

Pri učiteljici Tanji Lovrec sodelujejo zainteresirani učenci iz 7. b v projektu z naslovom Meine Schule im Dorf. (Moja šola na vasi), ki poteka v nemškem jeziku. Projekt so začeli januarja 2021 in so se v okviru projekta predstavili svojim vrstnikom iz Danske, Norveške in Poljske. Spoznali so, da imajo podobne interese kot njihovi vrstniki po Evropi,  zanimiva so bila nekatera imena vrstnikov, ki so jih slišali prvič. Kmalu jih čaka naslednja naloga v projektu: izdelava logotipa za projekt.

Zainteresirani učenci iz 8. razreda sodelujejo v projektu z naslovom Global Tour Bus, v katerem sodeluje 35 držav. Učenci so se že dvakrat srečali preko aplikacije Zoom, odigrali kviz v Kahootu, sodelovali v delavnicah in spoznavali kulinariko evropskih držav, tradicionalne družabne igre. Trenutno ustvarjajo skupno delo, ki bo v obliki pesmi. Učenci so izdelali predloge za logotip projekta, videoposnetke priprave jedi in predstavitve iger z različnimi orodji. projekt poteka v angleškem jeziku.

V januarju 2021 so zainteresirani učenci iz 7. razreda pristopili še k projektu Natural Steps, kjer bodo sodelovali s svojimi vrstniki iz Španije in Turčije. Poglobili se bodo v izzive, ki jih prinaša človek s sodobnim načinom življenja v naravi. Tudi ta projekt poteka v angleškem jeziku.

Rezultate vseh treh projektov bomo delili z vami preko spletne strani šole.

 

Zapisali mentorici projektov Tanja Lovrec in Anita Zelenko