Pozdravljeni,
virtualni karierni sejem 2020 za osnovnošolce je včeraj odprl svoja vrata.
Prijava na Virtualni karierni sejem je enostavna, opravi se jo le v nekaj korakih:
1. V splet se prijavite na povezavi: www.karierni-sejem.si, izberete Osnovnošolski sejem.
2. Ko želite dostopati do vsebin se pojavi okno za registracijo.
3. Vpišite svoje podatke in si določite geslo po svoji izbiri. S svojim računom lahko dostopate do vsega kar sejem ponuja.
4. Za registracijo potrebujete svoj e-naslov. Ko izberete svoj status (npr. učenec) se odpre možnost, da se vpišete tudi v svojo šolo in razredom. Če šole ni na seznamu lahko nadaljujete z registracijo, ker šola ni zavedena.
5. V kolikor so učenci stari 15 ali manj, morajo pridobiti dovoljenje svojih staršev / skrbnikov. Vpišejo podatke staršev / skrbnikov (z e-naslovom) in starši potrdijo učenčevo registracijo.

Prav tako vas vabimo, da skupaj z učenci obiščete tudi stojnico Fundacija PRIZMA – Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«. Najdete jih v dvorani Karierni kažipot za mlade. Stojnica otrokom ponuja vrsto koristnih vsebin, ki so jim v pomoč pri nadaljnjem odločanju kam naprej oz. na katero srednjo šolo se vpisati. Na stojnico so tako učenci, kakor tudi starši.
Kaj stojnica ponuja?
Za osnovnošolce:
• Nagradna igra “Razkrij skrivnost kariernega sejma”, kjer lahko otroci preizkusijo svoje spretnosti, spoznajo poklice in imajo možnost dobiti eno izmed 16 praktičnih nagrad.
• Gradiva za raziskovanje otrokovih potencialov in talentov.
• Napotki za izdelavo osebne mape oz. portfolia.
• Predstavitve ambasadorjev poklicev in njihove zgodbe.

Za starše in svetovalne delavce predavanja:
• Vloga staršev pri kariernem odločanju otrok, mag. Dunja Petak, univ. dipl. psihologinja.
• Karierna orientacija otrok s posebnimi potrebami, Ajda Demšar, univ. dipl. psihologinja.
• Projekt »Prehod mladih«.

Spletna klepetalnica, ki je namenjena vsem, kjer vsak dan med 10.00 in 12.00 ter 15.00 in 17.00 karierni svetovalci, svetujejo in odgovorijo na vprašanja, strokovnih delavcev šol, otrok in njihovih staršev, v zvezi z nadaljnjim načrtovanjem otrokove izobraževalne in karierne poti. Z njimi se lahko otroci dogovorijo tudi za individualno karierno svetovanje s testiranjem. Vse aktivnosti so BREZPLAČNE.

Prijeten obisk Virtualnega kariernega sejma vam želimo.

Katja Perko,
svetovalna delavka