V petek, 20. 11. 2020, bomo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, to leto jubilejni, saj je že deseti po vrsti.

Izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, žal ne more izvajati v šoli in vrtcu kot v preteklih letih, temveč bomo pozornost namenili ozaveščanju in spodbujanju učencev k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi kot način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, značilnimi za TSZ.
K le-temu učence spodbujamo vsi učitelji z različnimi dejavnostmi, ki potekajo na daljavo. Hkrati pa bo v okviru projekta Zdrava šola v petek, 20. 11. 2020, organiziran naravoslovni dan na daljavo, za učence od 6. do 9. razreda.

Seveda, pa vas tukaj še enkrat pozivamo, da doma skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem pa poskušajte biti starši in še posebej otroci ustvarjalni in aktivni tudi na kakršenkoli drug dan ter tudi pri drugih dnevnih obrokih.

Tukaj, pa si lahko ogledate zanimiv filmček o pomenu tradiconalne in lokalne prehrane, ki ga je pripravila Zveza slovenske podeželske mladine.

Vida Štuhec Kuri,
organizator šolske prehrane