Dragi devetošolci, spoštovani starši!

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na svoji spletni strani zapisalo objavo, v kateri obveščajo vse kandidate, ki se prijavljajo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2020/2021, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti, ki so pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, v katere se želijo prijaviti devetošolci, ali razgovorov z devetošolci, ki se prijavljajo za vpis v športne oddelke Gimnazije, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno – izobraževalne dejavnosti.

Prav tako bo prvotno postavljen rok (2. 4. 2020) za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto prestavljen.

 

Devetošolci so vpisne pole delno že izpolnili v šoli in sicer v četrtek, 12. 3. 2020. Učenci so jih odnesli domov, da bi skupaj s starši vpisali manjkajoče podatke. Navodilo ostaja enako, kot smo se dogovorili v šoli: učenci naj skupaj s starši vpisnice izpolnijo ter jih prinesejo v šolo prvi dan, ko se spet vidimo. Do takrat ne založite vpisnic, ni jih potrebno pošiljati v osnovno šolo, vsekakor pa jih ne sme nihče sam poslati v srednjo šolo.

V kolikor bo ministrstvo podalo drugačna navodila, vas bomo o tem obvestili.

Dodatne informacije lahko pridobite na spletni strani ministrstva: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

V kolikor še imate kaka vprašanja, skrbi, pomisleke glede vpisa, mi pišite na e-naslov katja.perko1@guest.arnes.si.

 

Ostanite zdravi!

Svetovalna delavka: Katja Perko