V sredo, 25. septembra 2019, je za vse učence na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici potekal dan dejavnosti z naslovom Prometni dan.

Učenci so s poučnim pohodom po Svetem Juriju ob Ščavnici spoznavali na novo urejene in varne poti do in iz šole. S kolesarjenjem po širši okolici šole so učenci utrjevali cestno prometne predpise za kolesarje v prometu.

V šolski telovadnici so učenci prisluhnili zanimivemu in zabavnemu ter poučnemu predavanju dr. Srečka Štajnerja s policijske postaje Murska Sobota, gasilcem in civilni zaščiti.

Na asfaltnem igrišču je predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Sveti Jurij ob Ščavnici, Ivo Belec s sodelavci, pripravil ogled vozil policije, reševalcev in gasilcev. Veliko zanimanje je pritegnil policijski kuža. S svojimi starodobniki se se predstavili tudi predstavniki društva Oldtimer Stara Gora.

Vsem zunanjim sodelavcem se za uspešno izpeljan Prometni dan iskreno zahvaljujemo. Učenci so bili z vsebinami navdušeni in so izkazali veliko zanimanja za predstavljene vsebine in dejavnosti. Verjamemo, da bodo na novo urejene poti v in iz šole ter prometno urjena okolica šole pripomogli k varnemu koraku naših učencev.

 

Zapisala: Anita Zelenko, prof.