V 3. A razredu smo preživeli del dneva s posebnima gostoma. Obiskal nas je Brinin dedek, ki prinesel dve živali, ki sta nas zelo navdušili.

Mrak in Luna
Danes sta nas obiskal Mrak in Luna. Sta goloba pismonoši. Poznamo 300 vrst golobov, športne in okrasne golobe. Okrasni golobi hodijo na razstave kjer lahko dobijo pokal. Preletijo lahko pot, ki je dolga 1000 km, največja hitrost je 100 km na uro. Samec in samica sta skupaj za vedno. Hranita se s koruzo, pšenico, prosom, sončnicami, koščki opeke in kamenčki. V roku dveh dni samica izvali dve jajci. Valita 20 dni, samica ponoči, samec podnevi. Ko mine pet tednov mladiči odrastejo. Vso perje, ki ga ima na sebi zamenja jeseni. Brinin dedek nam je obljubil, da bo poslikal jajca in slike poslal v šolo, da jih bomo tudi mi videli.

Aljoša Štrakl 3. a

Mrak in Luna
Danes nas je obiskal Brinin dedek. S seboj je prinesel dva goloba pismonoši. Ime jima je bilo Mrak in Luna. Mrak je črne barve, Luna pa bele. Jedo koruzo, pšenico, proso, sončnice, koščke opeke in kamenčke. Luna bo znesla dve jajci v zaporedju dveh dni. Samica sedi na jajcih ponoči, samec pa podnevi. Mladiče do 10 dni hrani samica. Ko mine 5 tednov so golobi odrasli in jih vržejo iz gnezda. Perje jim izpade jeseni. Njihovi sovražniki so kokoši, orel, sokol, mačka, in kragulj. Brinin dedek nam bo pokazal slike, ko bo samica znesla jajca in ko se mladiči izvalijo.

Eva Štuhec 3. a

Mrak in Luna
Obiskala sta nas goloba pismonoši. Goloba sta bele in črne barve.
Obstaja 300 vrst golobov, športni in okrasni. Okrasni golobi so razstavni. Goloba lahko preletita 1000 kilometrov, največja hitrost je 100 kilometrov na uro. Skupaj so celo življenje. V zaporedju dveh dni znesen samica dve jajci. Vali 20 dni, samica sedi ponoči, samec podnevi. Ko je mladič star pet tednov odraste. Perje zamenjajo jeseni.
Brinin dedek nam je obljubil, da bo poslikal jajci in mladiča, ko se izvalita. Tako ju bomo tudi mi videli

Neli Kupčič, 3. a

Mrak in Luna sta presenečenje
Prišla sta Mrak in Luna. Sta goloba pismonoši. Obstaja 300 vrst golobov. Preletijo lahko do 1000 km, s hitrostjo do 100 kilometrov na uro. Okrasni golobi so razstavni. Valita oba, samec podnevi, samica pa ponoči. Ko je mladič star pet tednov je odrasel. Mama in oče ga spodita iz gnezda. Vso perje zamenjajo jeseni. Dedek je obljubil, da bo fotografiral mladiče in slike poslal v šolo, da jih bomo videli.

Brina Pšeničnik 3. a

Razredničarka 3. a Alenka Ferenc Mlinarič