V četrtek, 21. 9. 2017, se je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci odvijal Tek prijateljstva štirih sosednjih šol. Na dogodek so bile povabljene OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, OŠ Mala Nedelja in OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Naša šola se je vabilu z veseljem odzvala in tako se je tja odpravilo po šest učencev iz prvega, drugega in tretjega razreda, skupaj torej 18 učencev.

Kljub bolj kislemu jesenskemu vremenu so se naši učenci ta dan zabavali v pravem športnem duhu. Po uvodnem nagovoru ge. ravnateljice Brigite Hojnik in zboru sodelujočih učencev, so se učenci najprej pomerili v spretnostnem teku posamično, nato še ekipno. Posamično so vsi učenci naše šole prejeli medalje, ekipno pa so se uvrstili na drugo mesto. Po končanem teku so se učenci družili še ob slastni malici, malo pred dvanajsto uro pa so se ponosni, z medaljami okrog vratu in s pokalom v roki, odpeljali proti svoji šoli.

Vsi skupaj se že veselimo vnovičnega srečanja, ki bo v spomladanskih mesecih, na naši šoli. Takrat se bo odvila prava mini olimpijada.