Zveza za tehnično kulturo Slovenije organizira festival IZUM. Festival je dobil ime po besedah, ki  predstavljajo bistvo tega festivala, in sicer inovativnost, znanost in ustvarjalnost mladih.

Letošnji festival traja od 22. 11. 2016 do 24. 11. 2016, v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti. Na festivalu imajo možnost, da se predstavijo osnovne šole iz Pomurja.

Naša šola se je odločila, da bo na festivalu predstavila svojo visoko gredo. Izdelali so plakat Od ideje do pridelka. Pri izbirnem predmetu Obdelava gradiv les so izdelali ohišja za mini visoke grede. V le-te so pri naravoslovnem krožku nadevali podoben material, kot na pravi visoki gredi in posejali oz. posadili nekaj vrtnih rastlin. Pri vsaki gredici so upoštevali, katere rastline so dobri sosedi. Gredice so opremili z lepimi napisi. Plakat in mini gredice so uporabili pri pripravi razstave na festivalu IZUM 2016.  Za lepši videz so dodali še v šoli narejene posode iz barvnega odpadnega papirja ter jih napolnili s suhimi zelišči iz šolskega zeliščnega vrta.

Mentorice: Alenka Karlo, Alenka Ferenc Mlinarič in Mateja Krajnc.

IZUM 2016

20161122_091335