To je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov. Na pobudo Sveta Evrope v Strasbourgu vsako leto od leta 2001 praznujemo 26. septembra evropski dan jezikov.

Tudi na naši šoli vsako leto obeležujemo evropski dan jezikov, saj se zavedamo, kako pomembno je dandanes obvladati čim več jezikov. Tega se prav tako dobro zavedajo starši, saj veliko število učencev na naši šoli obiskuje dodatno tuji jezik kot neobvezni izbirni predmet. Otrok, ki se vključi v neobvezni izbirni predmet angleščina že na razredni stopnji, ima tako možnost naučiti se angleščino v enakem obsegu kot nemščino, ki je za nas, ki živimo ob meji z Avstrijo, zelo pomembno.

Zato sva v ta namen tudi letos organizirali različne delavnice, in sicer je v ponedeljek, 26. 9. 2016, učitelj računalništva Jurij Marhold učencem 7.a in 7.b-razreda predstavil programski jezik. V sredo, 5. 10. 2016 je skupina učencev iz 9. razreda pod mentorstvom učiteljice nemščine Tanje Lovrec izvedla nemško delavnico v 1. razredu. Prav tako v sredo, 5. 10. 2016, je skupina učencev iz 7.a-razreda izvedla nemško delavnico v 2.b-razredu. V petek, 7. 10. 2016, pa so dijakinje iz ljutomerske gimnazije pod mentorstvom njihovih jezikovnih učiteljev izvedli delavnico v ruščini v 9. razredu in v španščini v 8. razredu.

Vabimo vas k ogledu galerije slik iz naših jezikovnih delavnic.

IMG_1907_1

 

Zapisali: Tanja Lovrec in Janja Tratnjek