atlantis

Osnovna šola Sv. Jurij ob Ščavnici je sodelovala na likovnem natečaju »Olimpijski plakat Rio 2016« (olimpijski veleplakat – jumbo plakat), ki ga je razpisal Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom.

Med pet najboljših v kategoriji osnovnih šol se je po mnenju žirije uvrstil  plakat učenca OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Oblikoval ga je ALJOŠA KAUČIČ, učenec 8. razreda. Nadaljnjo usodo pa je žirija prepustila glasovanju splošne javnosti na FB profilu Europlakata . Naštel je največ glasov ter tako postal zmagovalec v kategoriji osnovnih šol. Uspeha smo bili zelo veseli, najbolj pa seveda zmagovalec Aljoša ter seveda vsi njegovi sošolci, saj je nagrada pripadala celotnemu razredu. Tudi olimpijske igre simbolizirajo sožitje, povezovanje narodov, fair play… Največja nagrada in ponos za Aljošo pa se je zgodil takrat, ko je lahko neposredno stopil pred svoj velik jumbo plakat. To čast smo skupaj z njim delili prav vsi v Ljubljani in prav vsi smo bili ponosni. Opazimo jih lahko še v številnih drugih krajih po Sloveniji, npr. v Ljutomeru, Tišini, Lenartu, Mariboru…

Tako je v sredo, 8. junija Aljoša nagrado s svojimi sošolci delil na nagradnem izletu v Ljubljani. Organizatorji »Olimpijskega  plakata Rio 2016« so učence sprejeli v novem Olimpijskem muzeju, kjer so učencem pripravili slavnostni sprejem ter uvodni nagovor. Tam nas je pričakal tudi olimpijec, dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak ter eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev, Mitja Petkovšek. Bistvo športa, olimpijskih iger, tekmovanj…je oplemenitil ogled kratkega filma o slovenskih olimpijcih. Kaj pomeni gibčnost, razgibanost, mišice in potrebna moč v športu nam je v najbolj nazorni sliki, pred celotno skupino tudi demonstriral. Navdušenje smo izkazali z velikim aplavzom.

Najbolj zabavni in sproščeni del se je nadaljeval v Vodnem mestu Atlantis, kjer sta učence prevzeli animatorki. V pestri ponudbi vodnega športa,vodnih iger in najzanimivejših spustih po toboganu so učenci zaključili dan, ki bo ostal v najlepšem spominu. Proti domu smo se napotili oblečeni v majice v barvah slovenske olimpijske reprezentance, katere so nam podarili organizatorji. Šoli pa bo ostala v spomin knjiga avtorja in fotografa Aleša Fevžerja, »Slovenski olimpijski heroji« s fotografijami slovenskih olimpijcev.

Čestitamo!

Mentorica Mira Petek