V sredo, 18. 5. 2016 smo se z učenci udeležili 4. Unesco teka mladih, ki je bil na Ptuju. Tako smo povezali kulturo športa in zdravja s kulturo miru ter se pridružili ostalim otrokom, učencem, dijakom in učiteljem iz cele Slovenije in tujine.

Nika L., Sanja L., Filip Š. in Adan D. iz 4. r.; Julija P., Nina N., Jakob Š. in Niko Z. iz 5. r. ter Marcel P. in Domen M. iz 6. r. so se podali na tek, ki ni bil tekmovalne narave. Začeli smo s skupinskim ogrevanjem mišic, nato pa se z vsemi ostalimi učenci 2. triade iz Slovenije in drugih držav podali na 1300 m dolg tek po starem mestnem jedru najstarejšega mesta.

DSCN3265 DSCN3269

Poleg teka so se po celotnem mestnem jedru na Ptuju dogajale tudi spremljevalne aktivnosti. Pripravljene so bile številne športne aktivnosti ter ustvarjalne in zabavne delavnice. Mi smo se največ časa zadržali na Mini Planici. Nekateri od naših učencev so se preizkusili v čisto pravih skokih. Imeli pa smo srečo, saj smo tam lahko od blizu videli tudi enega izmed ambasadorjev Unesco teka Petra Prevca. Najbolj vztrajni so dobili tudi njegov podpis.

DSCN3246 DSCN3254 

Vsi naši učenci so brez težav pretekli progo in uživali v sončnem dnevu, polnem novih doživetij.

 

Petra Maurič in Sanja Šafarič