V sredo, 20. 4. 2016 smo v okviru Unesco projekta – Otroštvo podaja roko modrosti, pripravili prireditev za starše in stare starše učencev 5. razredov.  Projekt zahteva različne oblike sodelovanja med mladimi in starimi. Skozi celotno šolsko leto se trudimo skozi vzgojno – izobraževalno delo izpolnjevati te naloge. Cilji projekta so predvsem: vzpostaviti in vzdrževati pristne prijateljske odnose med mladimi in starejšimi in uživati v tem na obeh straneh; razvijati strpnost med generacijami; oblikovati otrokov odnos do bolezni, starosti, invalidnosti, smrti – žalovanja;  se učiti  sodelovati s starejšimi v različnih delavnicah, na prireditvah ter se učiti »dajati« in »sprejemati«.

Zato smo se odločili, da cilje, ki smo jih uresničevali skozi pouk predstavimo na tej prireditvi.

Tako so se učenci 5. a in 5. b razreda predstavili z različnimi pestrimi točkami.

DSC_0881

Svojo glasbeno nadarjenost in vajo so pokazali tisti, ki igrajo na različne instrumente.  Pri pouku slovenščine so sami sestavljali pesmi o babicah in dedkih. Te so bile delno resnične ali pa bolj zabavne.

DSC_0893 DSC_0902

Pri pouku nemščine so peli pesmi o babicah in dedkih. Izvedeli smo, kako zgleda tipičen dan babice in dedka ter tudi s čim se vozi babica in kaj še počenja.

DSC_0909 DSC_0920

Nazadnje pa so pokazali še, da pri pouku glasbene umetnosti poleg zapisovanja glasbe potujemo tudi po različnih delih Slovenije in tako spoznavamo kulturno dediščino skozi petje in ples.

DSC_0932 DSC_0935 DSC_0944 DSC_0947

Tudi pri likovni umetnosti so se učenci potrudili in ustvarili zelo zanimive portrete babic in dedkov, kar smo tudi uporabili za sceno na prireditvi.

Naše srečanje smo zaključili s prijetnim klepetom in pogostitvijo ob skodelici čaja in pecivu, ki so ga učenci sami prinesli – pekli so jih skupaj s starši ali starimi starši.

DSC_0956 DSC_0958

S to prireditvijo smo želeli mamam, očetom, babicam, dedkom…. pokazati hvaležnost za vse kar počnejo in še bodo za svoje otroke, vnuke. Učenci so povedali in jim tudi pokazali, da jih imajo neizmerno radi.

 

Tanja Lovrec in Sanja Šafarič