Vsako leto 1. decembra obeležujemo Svetovni dan boja proti AIDS-u, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija prvič razglasila leta 1988 in vse odtlej je to pomemben mednarodni dan, ki ga usklajeno obeležujemo po vsem svetu. Letošnji Svetovni dan aidsa poteka pod geslom globalne kampanje »Proti ničli – nič novih okužb, nič diskriminacije, nič umrlih zaradi aidsa«.
Ker se zavedamo, da se proti okužbi z virusom HIV, povzročitelju te nevarne bolezni, lahko borimo predvsem z znanjem, vsako leto organiziramo za učence 9. razredov naravoslovni dan.
Tako so se učenci seznanili z načini okužbe, z načini preprečevanja okužbe, kakšne težave imajo oboleli ljudje s svojim zdravjem in kakšne zaradi stigmatizacije in diskriminacije v vsakdanjem življenju. Spoznali so še ostale spolne bolezni in spolne zlorabe ter pasti odraščanja.
Na naravoslovnem dnevu je sodeloval tudi Zdravstveni dom Gornja Radgona, ki organizira za šole preventivne delavnice na temo zdrava in varna spolnost. Učencem so med drugim omogočili, da so lahko na modelu zatipali spremembe na človeškem telesu, ki so lahko znak nevarnih bolezni.

Organizatorki naravoslovnega dneva, Mojca Ritlop in Mateja Krajnc.

Rezultat iskanja slik za aids

Vir fotografije: http://upstreamdownstream.org/2015/11/world-aids-day-who-is-at-risk/