V petek, 15.11.2024, smo v sklopu tedna slovenske hrane tudi na naši šoli izvedli projekt Slovenski tradicionalni zajtrk. Tako je učence takoj ob prihodu v šolo v jedilnici pričakalo vse potrebno za samopostrežbo z lokalnimi živili, ki jih vključuje tradicionalni slovenski zajtrk: med, maslo,  mleko, jabolka in domač črn kruh. Za pogrinjke so poskrbeli učenci in učenke, ki so vključeni v izbirni predmet Sodobna priprava hrane. Le-ti so prav tako ves čas skrbeli, da so vsa živila bila ves čas na voljo in tudi pridno pospravili jedilnico po opravljenem zajtrku. Svoje delo so opravili odlično in poskrbeli, da so se vsi učenci in zaposleni že v zgodnjih urah posladkali z zdravim zajtrkom in začeli dan polni energije.

Prvo šolsko uro so se vsi učenci šole udeležili predstavitve lokalnih čebelarjev, ki je potekala v telovadnici. Temu je sledila izvedba delavnic na temo zdravega načina življenja v oddelkih od 3. do 9. razreda. Na razredni stopnji so se posvetili predvsem zdravi prehrani, zdravim navadam in dobrim medsebojnim odnosom. Poudarek delavnic na predmetni stopnji pa je bila skrb za duševno zdravje, saj smo se z učenci posvetili predvsem tematikam kot so dobri medsebojni odnosi, pozitivna samopodoba, pozitivno razmišljanje, krog nadzora, viri pomoči v stiski in zmanjševanje negativnih učinkov digitalizacije (čustva in digitalno, telo in digitalno, odgovorno vedenje in digitalno, skupnosti in digitalno). Tako kot vsako leto, pa smo tudi letos eno šolsko uro namenili sproščanju ob jogi ali plesu ter razgibavanju. Pri izvedbi delavnic sta sodelovala tudi zdravstveni tehnik in kineziologinja iz Centra za krepitev zdravja Gornja Radgona ter izvajalke preventivnih delavnic v okviru programa ODKLOP iz Društva za srce in ožilje Slovenija.

Nekaj utrinkov lahko najdete v galeriji.